En liten rörig människa med tusentals tankar. Här låter jag de flöda vilt och okontrollerat. Följ med i den ständiga kampen om att hitta rätt och leva sant



17 feb. 2014

Veckans lilla gröna

Mat som är snäll mot naturen, hälsan och plånboken är det bästa jag vet. Det är så fint av människor att dela med sig av tips där den kombinationen låter sig genomföras. Därför tänkte jag betala igen för alla dessa recept jag i hemlighet knyckt genom att dela med mig med mina gröna favoriträtter.
Först ut är denna busenkla morotssoppa som naturligtvis går att piffa till med allsköns ingredienser, här kommer iallafall grunden

1gul lök
2 vitlöksklyftor
7 medelstora morötter
2cm färsk ingefära 
8dl vatten
2 dl valfri matlagningsgrädde 
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk citronsaft
svartpeppar
1 näve naturella pumpakärnor 
kokosolja att steka i

Finhacka löken och stek tills den blir genomskinlig i lite kokosolja. 
Pressa vitlöken och riv ingefäran och lägg ner det tillsammans med löken.
Skala och skär morötterna i två cm tjocka bitar, fräs tillsammans med det andra i ett par minuter. 
Tillsätt vattnet och när det kokat upp lägger du i buljongtärningarna. 
Låt puttra på svag värme till morötterna är mjuka. 
Rosta kärnorna i torr stekpanna på medelvärme tills de fått gyllene färg.
Mixa soppan tills den blir slät och tillsätt matlagningsgrädde
Smaka av med citronsaft och svartpeppar
Strö kärnorna över soppan och servera!



Själv har jag fått receptet från boken: Green, gröna smaker för barnfamiljen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar