En liten rörig människa med tusentals tankar. Här låter jag de flöda vilt och okontrollerat. Följ med i den ständiga kampen om att hitta rätt och leva sant



11 juli 2012

I Krakow del 1


Det är andra veckan på semestern. Vi är på väg till Polen. I färjan över till Gdynia sitter vi i en hytt utan fönster och skålar i vin. Vi tillåter oss att vara lite speciella, frånsäga oss den låtsade glädjen i den polska björnmaskoten som hälsade oss välkomna ombord.  Vi är inte de som dricker taskigt blandade drinkar med rödnosade lastbilschaufförer, inte de som förköper oss på jordgubbschampagne med smak av gummi. Nej där i vår bunker firar vi vår egenhet och betalda frihet.
Vi ankommer på morgonen. Ingen kan engelska när vi ska boka tågbiljett vidare till Krakow. Alla har varit anställda sedan 50-talet och blir sura för att vi inte förstår de polska skyltarna. Det går bra till slut. Med penna och papper tecknar vi oss till en lösning. Gdynia är ingen varm stad. Men det har sin förklaring. Vi bjuds däremot på clowner, vassa kyrktorn och unika existenser. På kvällen reser vi vidare. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar